Служители на Военна полиция открили къщата с тялото на Росен

...
Служители на Военна полиция открили къщата с тялото на Росен
Коментари Харесай

13 военни са следотърсачите, открили трупа на Росен Ангелов, близо 200 ченгета преди тях не забелязали последното му свърталище

Служители на Военна полиция разкрили къщата с тялото на Росен Ангелов, обвинен за шесторното ликвидиране в Нови Искър. Това е станало в неделя – на четвъртия ден след акцията за търсене в региона на софийското село Луково. През цялото време близо 200 ченгета от Министерство на вътрешните работи минали по 10 пъти по пътека към постройката, без да я виждат, написа " Труд ".

Бараката, в която за последно се крил Росен, била на 500 метра по-надолу от къщата, в която живеел от няколко месеца. 13-те униформени от бранш “Издирване” с началник Юлиян Василев видели пресни следи от отсечени сухи дърва и място, на което човек се е подхлъзнал по надолнище. Те тръгнали по следата и по този начин стигнали до бараката, която от дълго време била необитаема и пътеката към нея била обрасла с шубраци. В една от стаите бил открит натрупа на самоубилия се Росен.

“Има към 95 експертизи, подготвени са единствено главните, на които се обосновава нашето умозаключение, че това е убиецът”, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. Той даде обещание, че през днешния ден, взаимно с прокуратурата ще бъдат огласени безспорните досега доказателства за шесторното ликвидиране. А те са, че Росен Ангелов се е прострелял със същия револвер, с който са убити жертвите и това е станало на 3 януари – ден след намирането на телата и ден преди оповестяването му за търсене.

“По малкия екран се наслушахме на спекулации по отношение на убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме доста близо, може би минахме границата, само че това няма значение. Обществеността беше осведомена, терзанието беше общо”, уточни Валентин Радев.

Близките на шестте жертви от Нови Искър получиха право да вземат телата им от Съдебна медицина. Най-вероятно в траурния парк на града ще бъде заровен единствено Боби Иванов. До последно родственици на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков са обмисляли дали да ги погребат дружно с децата им в София или Сапарева баня.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ОТ БРИФИНГА НА Министерство на вътрешните работи ДНЕС ЗА ШЕСТОРНОТО УБИЙСТВО В НОВИ ИСКЪР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР