Служители на украинските служби за сигурност претърсиха дома на милиардера

...
Служители на украинските служби за сигурност претърсиха дома на милиардера
Коментари Харесай

Обискират дома на Коломойски в Украйна

Служители на украинските служби за сигурност претърсиха дома на милиардера предприемач Игор Коломойски , като няколко медии споделиха, че това е станало по отношение на следствие на вероятни финансови закононарушения, предава Ройтерс.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на информациите за обиска и самият Коломойски не бе открит за коментар.

Високопоставен представител на ръководещата партия удостовери, че домът на Коломойски е бил претърсен - както и този - само че не уточни повода за обиска.

Коломойски е един от най-богатите хора в Украйна и бивш съдружник на президента Володимир Зеленски, който обаче стартира следствия против богати предприемачи, известни като " олигарси " в края на 2021 година - преди Русия да стартира пълномащабната си инвазия.

Коломойски, който е от централния град Днипро и има набор от активи, в това число един от най-влиятелните телевизионни канали в Украйна, поддържа предизборната акция на Зеленски през 2019 година

Интернет изданието " Украинская истина " написа, че претърсването в сряда е обвързвано с следствие на хипотетично заграбване на петролни артикули и укриване на мита и че то е осъществено от СБУ и Бюрото за икономическа сигурност на Украйна.

Украински чиновници за битка с корупцията проверяват случай, в който подозират осем души в заграбване на активи и средства от следена от страната петролна компания " Укрнафта " , която преди е била обвързвана с Коломойски.

Съединените щати " поради присъединяване му в забележителна корупция ". Американските управляващи също по този начин упрекнаха Коломойски и негов бизнес сътрудник, че са " изпрали " откраднати средства през Съединените щати. Коломойски отхвърли каквото и да е нарушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР