Служители на Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в Пазарджик подкрепиха националния

...
Служители на Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в Пазарджик подкрепиха националния
Коментари Харесай

Пазарджик подкрепи протеста на работещите в НСИ

Служители на Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в Пазарджик поддържаха националния митинг на Националния статистически институт, който се организира през днешния ден в цяла България. Участниците в демонстрацията поддържаха издигнатите претенции за почтени хонорари и условия на труд.

Директорката на ТСБ Кристина Захариева съобщи, че чиновниците на Национален статистически институт - Централно ръководство и териториалните статистически бюра, заслужават почтено възнаграждение, което заслужено отразява високата им професионална подготовка.

Основното искане е да бъде осъществено нарастване на работните заплати на всички работещи в Националния статистически институт, както и да бъде повишен бюджетът за издръжката на Национален статистически институт.

Национален статистически институт има потребност от фрагменти – младите сътрудници не желаят да работят тук, а по-опитните напущат поради ниските хонорари, а не тъй като не си харесват работата. По заплати Национален статистически институт е на 114-о място от 120 държавни организации и комисии, добави госпожа Захариева.

Национален статистически институт е институция, без която на процедура страната не може да действа обикновено. От качеството и навременното разпространяване на данните зависят решенията и анализите, свързани с ръководството на страната и нейното сполучливо развиване и вероятност, както и с обезпечаването на богатство за жителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР