Служители на строителната фирма Автомагистрали Черно море излязоха на протест

...
Служители на строителната фирма Автомагистрали Черно море излязоха на протест
Коментари Харесай

Работници на Автомагистрали Черно море блокираха центъра на София

Служители на строителната компания " Автомагистрали Черно море " излязоха на митинг пред Министерски съвет . Причината за тяхното неодобрение - неизплатени милиони левове към компанията от страна на страната, поради което работещите не са взимали заплати от месеци .

Протестиращите се заканват да блокират две съществени пътни артерии в центъра на столичния град - бул. " Дондуков " и бул. " Цар Освободител ". Исканията на компанията е да бъдат преведени близо 36 милиона лв.. Към 11:30 ч. затворено е само придвижването по " Цар Освободител ".

Десетки хора са застрашени да останат без работа поради неизплатените средства, притесняват се недоволните хора. Това е трети митинг на служащите.

" Настояваме за погашение на цялата сума към нашия шеф, който ни обезпечава непрекъсната претовареност и постоянно възнаграждение ", сподели протестираща.

" Нашите дейности нямат политически темперамент. Те са подбудени от това, че сме изправени до стената ", добави тя.

Недоволните жители излязоха и с декларация , в която са разказани настояванията им, която се пробваха да внесат в Министерски съвет и Президентството. И остават безапелационни - в случай че не бъдат признати в тези институции, ще останат на жълтите павета.

Към 12 ч. служащите блокираха и придвижването по " Дондуков " . Исканията им не бяха признати на гише нито в Министерски съвет, нито в Президентството. Лидерите на митинга вършат опит да се свържат с премиера Стефан Янев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР