Служители на столичното Второ РУ задържаха 46 – годишен чужд

...
Служители на столичното Второ РУ задържаха 46 – годишен чужд
Коментари Харесай

Злоупотреба с възрастни хора: Задържаха чужд гражданин за измама в България

С лужители на столичното Второ районно управление (на МВР) задържаха 46 – годишен непознат жител за машинация.

Действия по следствието стартирали януари месец, когато семейство възрастни столичани подали сигнал в полицията, че са станали жертви на машинация, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Пред проверяващите те разказали, че в дома им се пуснали двама непознати, показали се за чиновници на Национален осигурителен институт. На възрастните хора обяснили, че по специфична европейска стратегия се отпускат помощи на пенсионери – според от предоставената им парична сума, ще бъде избрана цената на помощта, която да получат по-късно. След като им дали 1 900 лв., те напуснали дома на фамилията с уверението, че ще се върнат малко по-късно. Когато това не се случило възрастните хора разбрали, че са станали жертва на машинация и потърсили помощ в полицията. В резултат на подхванатите оперативно - издирвателни дейности криминалистите открили и задържали единият от причинителите – 46 - годишен, румънски жител, дълготрайно пребиваващ на територията на страната. Продължава работа по определяне и задържане на съучастника му.

След отчет на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура мъжът е притеглен като обвинен и му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава. 

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР