Служители на социалната мрежа Twitter са завели колективен иск във

...
Служители на социалната мрежа Twitter са завели колективен иск във
Коментари Харесай

Служители на Twitter заведоха колективен иск срещу Мъск

Служители на обществената мрежа Twitter са завели групов иск във федерален съд в Сан Франциско поради желанията на новия й притежател Илон Мъск да редуцира повече от половината личен състав, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Блумбърг и Ройтерс.

Според чиновниците компанията прави съкращенията в нарушаване на федералния и калифорнийски закон, без да съблюдава предварителния период за предизвестие.

По-рано медиите оповестиха, че от през днешния ден Мъск стартира съкращения в Twitter, базирайки се на вътрешно известие на компанията до личния състав. Около половината от 7500-те чиновници на компанията ще бъдат съкратени.

" В устрема си да сложим Twitter на здравословен път, ще преминем през сложния развой на понижаване на световната ни работна мощ ", написа още в известието до личния състав.

Мъск приключи придобиването на " Twitter за 44 милиарда $ на 27 октомври и незабавно уволни основния изпълнителен шеф и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят описи с високо и ниско ефикасни чиновници, евентуално за редуциране на работни места.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР