Служители на социалната мрежа Туитър (Twitter) са завели колективен иск

...
Служители на социалната мрежа Туитър (Twitter) са завели колективен иск
Коментари Харесай

Служителите на Туитър завеждат колективен иск срещу плана за съкращения на Мъск

Служители на обществената мрежа Туитър (Twitter) са завели групов иск във федерален съд в Сан Франциско поради желанията на новия ѝ притежател Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, да редуцира повече от половината личен състав, заяви Блумбърг, представена от Ройтерс.

Според чиновниците компанията прави съкращенията в нарушаване на федералния и калифорнийски закон, без да съблюдава предварителния период за предизвестие.

По-рано медиите оповестиха, че от през днешния ден Мъск стартира съкращения в Туитър, базирайки се на вътрешно известие на компанията до личния състав. Около половината от 7500-те чиновници на компанията ще бъдат съкратени.

В устрема си да сложим Tуитър на здравословен път, ще преминем през сложния развой на понижаване на световната ни работна мощ, написа още в известието до личния състав. 

Мъск приключи придобиването на Tуитър за 44 милиарда $ на 27 октомври и незабавно уволни основния изпълнителен шеф и други водещи мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят описи с високо и ниско ефикасни чиновници, евентуално за редуциране на работни места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР