Служители на сектор "Пътна полиция" и Областното пътно управление започнаха

...
Служители на сектор "Пътна полиция" и Областното пътно управление започнаха
Коментари Харесай

Полага се напречна шумна маркировка на пътни участъци край Разград

Служители на бранш "Пътна полиция " и Областното пътно ръководство започнаха през днешния ден полагането на така наречен шумна маркировка на пътя в сектора преди село Осенец. Проектната концепция е на началника на бранш "Пътна полиция " гл. инсп. Диян Симеонов, а задачата е да се обезопаси пътният сектор, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Пътят Русе-Разград-Шумен-Варна е със средногодишен денонощен интензитет 5308 транспортни средства за 2017 година.

Проектната скорост на пътя в открит сектор е 90 км/ч. и 50 км/ч. при прекосяване през обитаеми места. След осъществен разбор на държанието на водачите, сериозните точки и съществуващата маркировка, на взаимно съвещание с Областното пътно ръководство, регионалния шеф, кмета на Разград и Комисията по превоз и устройство на територията е взето решение за правене на стимулирано мнение към АПИ за разпределяне на финансови средства по създаване на напречна шумна маркировка.

Такава маркировка ще бъде положена в още два сектора - по пътя за жп гарата в региона на село Стражец и на Исперихското кръстовище по първокласния път. По време на слагането й придвижването ще бъде контролирано от полицейски чиновници. Целта е да се усили сигурността на придвижването и да се понижат рисковите фактори, водещи до пътнотранспортни катастрофи. Полагането на шумна маркировка ще завърши до края на седмицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР