Служители на руското посолство в Техеран се срещнаха с руските

...
Служители на руското посолство в Техеран се срещнаха с руските
Коментари Харесай

Руски дипломати се срещнаха в Иран с моряци от задържания танкер Стена Имперо

Служители на съветското посолство в Техеран се срещнаха с съветските жители от екипажа на арестувания в Ормузкия пролив петролен танкер " Стена Имперо ", съобщи ТАСС, като се базира на профила на посолството в Туитър. Руските дипломати означават, че моряците са добре и към този момент остават на борда, предава Българска телеграфна агенция.

Руските моряци нямат недоволства от изискванията, обезпечено им е всичко належащо. Членовете на екипажа могат да се свързват с околните си (с избрани ограничения), само че към този момент остават на кораба. Относно периодите за връщането им в родината посолството е в стеснен контакт с иранската страна, показват дипломатите.

На 19 юли осведомителна организация ИРНА заяви, че плаващият под английски байрак танкер " Стена Имперо " е бил арестуван в Ормузкия пролив, откакто изключил приемника си

от автоматизираната система за различаване и не реагирал на предизвестията на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война. Според изказване на иранските военни танкерът бил арестуван " по отношение на нарушение на интернационалните правила " и бил ескортиран до брега за инспекция. Директорът на компанията притежател на кораба Ерик Хонел заяви, че екипажът се състои от 23-ма души от Индия, Литва, Русия и Филипините.

По данни на посолството съветските жители на борда са трима. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР