Служители на РУ-Созопол са извършили инспекция по сигнал на Областна

...
Служители на РУ-Созопол са извършили инспекция по сигнал на Областна
Коментари Харесай

Изхитриха се: Незаконно къмпингуващи край Вромос свалят регистрационните табели на караваните си при проверки

Служители на РУ-Созопол са направили ревизия по сигнал на Областна администрация

19 каравани, паркирани и престояващи в региона на дюни на морския плаж в залива „ Вромос “, са нарушили Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, сподели инспекция на чиновници от РУ-Созопол. Те реализираха инспекция в последните дни след сигнал от Областна администрация.

Санкционирани са били седем от притежателите на караваните. Те са получили полицейско предписание за премахването им, а собствеността на останалите 12 е в развой на изясняване, защото са били със свалени регистрационни табели и са били необитаеми все още на инспекцията.

За констатиране на нарушаванията съществена е ролята на Областна администрация - Бургас, която спомага за тъкмо локализиране на топографското състояние на караваните - извършители, защото в залива “Вромос ” е налице съсобственост на страната, държавен горски фонд и частни стопани. Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито притежатели мъчно могат да преценяват дали нарушават ЗУЧК. Ето за какво при констатиране на нарушаването притежателите не се глобяват непосредствено, а получават опция сами да отстранен караваните си.

С оглед попречване на бъдещи нарушавания от Община Созопол, на чиято територия е и залива “Вромос ”, се ангажират с слагане на осведомителни табели, които да указват зоните за гладко паркиране и престояване на каравани, както и тези, които са в нарушаване на ЗУЧК.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР