Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/

...
Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/
Коментари Харесай

Проверен е сигнал за замърсяване на язовир "Шумен"

Служители на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, на Басейновата дирекция /БД/ "Черноморски регион " и на Регионалната лаборатория към Изпълнителна организация по околна среда през вчерашния ден са направили инспекция по сигнал за заустване в язовир "Шумен " на отпадъчни води с мрачно наследник до лилав цвят, следени на 11 март.

Това оповестиха през днешния ден от екоинспекцията. При инспекцията на дъждовната канализация, заустена в дерето и преминаваща зад хотел в региона, не е открито приключване на оцветени води. Водата в дерето е била без цвят, с лека опалесценция и характерен аромат. При осъществен оглед на язовира е установено, че в него няма оцветени води. Проверена е и дъждовната канализация на дружество. В крайната й канализационна шахта е открито съществуване на дъждовни води, които не са съдържали индустриални води. Проверена е и шахта, която по информация от предприятието е била предопределена да обслужва битово-фекалните води от сдружението. Там е открито съществуване на оцветени в наследник цвят води, означават от екоинспекцията.

По искане на БД "Черноморски регион " са взети две водни проби - от точката на заустване в дерето и от 50 метра от точката на вливане на потока със нечисти води от дерето в язовира. Пробите ще бъдат изследвани разнообразни индикатори, а резултатите ще бъдат оповестени откакто се създадат всички разбори, прецизират от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен, представени от Българска телеграфна агенция.

Съставени са протоколи от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен и БД "Черноморски регион ". Регионалната екоинспекция е дала за осъществявания наставления, измежду които - за филтриране на индустриалните отпадъчни води преди да постъпят в градската пречиствателна станция за отпадъчни води, допълват от екоинспекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР