Служители на Регионалната дирекция по горите – София спряха дейността

...
Служители на Регионалната дирекция по горите – София спряха дейността
Коментари Харесай

Горски инспектори спряха незаконна сеч в землищата на селата Мирково и Балша

Служители на Регионалната дирекция по горите – София стопираха активността на три сечища в землището на с. Балша, църковна благосъстоятелност и на обект за рандеман на дървесина в землището на с. Мирково.

Санкциите са наложени след осъществяване на инспекция в сечищата и определяне на нарушавания на Закона за горите, оповестиха от пресцентъра на Агенцията по горите.  

Горските инспектори са направили инспекции в пет насаждения, попадащи в един парцел, църковна благосъстоятелност, в землището на с. Балша. За обектите са издадени позволителни за сеч, само че в три от сечищата е открит рандеман на 87 немаркирани дървета с общ размер 42 куб. метра. Съставен е констативен протокол, с който е спряна активността на обектите. Установена е сеч в прилежащи подотдели, без издавани позволителни за сеч. 

При инспекция в землището на с. Мирково, инспекторите установили, че типът на провежданата сеч не дава отговор на плануванаъа по горскостопански проект. В хода на инспекцията горските чиновници открили, че е построена просека, която също не е отразена в софтуерния проект, както и сеч на 13 немаркирани дървета. Съставен е констативен протокол, с който е спряна активността в сечището. 

За последните две седмици чиновниците на Регионална дирекция по горите – София са направили общо 664 инспекции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Проверени са 58 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина, 124 сечища, 276 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 77 рибари и 129 други физически лица. За осъществените инспекции са формирани 10 акта за нарушавания по Закона за горите, с които са арестувани общо 8,5 куб. метра дърва за огрев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР