Служители на Регионална дирекция по горите (РДГ)-Велико Търново са установили

...
Служители на Регионална дирекция по горите (РДГ)-Велико Търново са установили
Коментари Харесай

Незаконна сеч на 250 дървета е установена в Севлиевско

Служители на Регионална дирекция по горите (РДГ)-Велико Търново са открили при рутинна инспекция сеч на общо 250 нелегално добити дървета от дървесните типове бук, габър, бял бор и акация в три частни горски парцела в землището на село Столът, община Севлиево. Нарушенията са засечени в обект за рандеман на дървесина в частен горски парцел с позволение за сеч, където е осъществен рандеман на дървесина от дървета без контролна, както и в два прилежащи парцела, също частна горска територия, за която не е издадено разрешително за сеч и са добити нелегално немаркирани дървета. Това оповестиха от Министерството на земеделието.

Служителите на РДГ-Велико Търново са съставили два констативни протокола, като са известени и проверяващите органи. Работата по случая продължава.

В село Килифарево (община Велико Търново) пък при взаимна инспекция на РДГ-Велико Търново и Министерство на вътрешните работи са арестувани 8 куб. м дърва за огрев в частен двор. Дървата са били маркирани с контролна горска марка, само че не са били съпроводени с превозен билет, доказващ законния им генезис. Съставен е констативен протокол, с който е арестувана противозаконната дървесина. Работата по случая продължава, като следва да бъде формиран акт на отговорните.

В дните от 29 април до 2 май на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на РДГ-Пазарджик са тествани общо 171 транспортни средства, натоварени с дървесина, при които не са открити нарушавания.
 Хванаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Асеновградско
Хванаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Асеновградско

Открити са и 15 противозаконни ловни трофея

За интервала чиновниците на държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите са направили общо 3236 инспекции. В резултат от тях са формирани 47 акта и 18 констативни протокола.

Служителите в държавните предприятия са направили 1368 инспекции. Те са на 611 обекти за рандеман на дървесина, 569 транспортни средства, 188 ловци и други физически лица. Постановени са 19 акта за открити нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 1 куб. м обла дървесина, 3,5 пространствени кубически метра дърва, пет моторни транспортни средства и две каруци.

През трите дни горските инспектори от районните дирекции по горите в страната са направили общо 1 867 инспекции на 162 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 258 обекта за рандеман на дървесина, 647 транспортни средства, 84 риболовци и 716 други физически лица. Съставени са общо 18 констативни протокола и 28 акта за административни нарушавания. Установените с актове нарушавания са най-вече за рандеман на дървесина на немаркирани дървета, както и такива, за които не са издадени разрешителни за сеч, за превозване и предпазване на немаркирана дървесина или непридружена с превозен билет, за превозване на дървесина от транспортни средства, с нефункциониращи GPS-устройства, за неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина и други.

Задържани са общо 11 пространствени кубически метра дърва за огрев, едно МПС и една каруца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР