Служители на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, Испанската национална полиция и

...
Служители на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, Испанската национална полиция и
Коментари Харесай

МВР: 16 арестувани в България и Испания в международна акция

Служители на отдел „ Киберпрестъпност “ – ГДБОП, Испанската национална полиция и Европол, под управлението на Специализираната прокуратура, са взели участие в интернационална полицейска интервенция „ ARTERO “, в хода на която са арестувани 16 души, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Акцията се е провела на 8 май и е била ориентирана против проведена незаконна група, занимавала се с трафик на наркотични субстанции, изнудване, измами и пране на пари .

Установено е, че групата се състои от испански, колумбийски, босненски и български жители. Средствата от незаконната активност се легализирали посредством закупуването и продажба на благородни метали, чрез построена мрежа от компании и банкови сметки на юридически лица, регистрирани на територията на Европейски Съюз.

Участниците в групата построили и новаторски механизъм за „ изпиране “ на паричните средства, добити от незаконната активност, посредством извличане и търгуване с криптовалути.

При полицейски дейности на територията на България и Испания са открити голям брой фирмени и банкови документи, мобилни телефони, 40 кг злато, оръжия и муниции .

Иззети са още криптовалути, наркотични субстанции, диаманти, лек автомобил, производния на изкуството. Запорирани са банкови сметки, движимо и недвижимо имущество.

На територията на България и Кралство Испания са арестувани 16 души, съпричастни към незаконната активност. Работа по случая продължава.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР