Служители на отдел „Икономическа полиция“ са извършили щателна проверка на

...
Служители на отдел „Икономическа полиция“ са извършили щателна проверка на
Коментари Харесай

Закопчаха млад предприемач, укрил данъци за близо 900 бона

Служители на отдел „ Икономическа полиция “ са направили щателна инспекция на две сдружения, регистрирани от 28-годишен пловдивчанин. Това оповестиха от ОДМВР-Пловдив.

Чрез он-лайн платформа, младият бизнесмен продавал Джи пи ес системи, а пратките до купувачите изпращал посредством куриерска компания. В хода на инспекция е открито, че единствено за интервала 2018-2019 г сдруженията са избегнали установяването и заплащането на данъчни отговорности в размер на близо 900 000 лева

Проверени са два адреса на територията на квартал Коматево, а в помещение, обособено като гаражна клетка, се осъществявала нерегламентираната сервизно-ремонтна активност на продаваните навигационни системи.



От адресите са конфискувани компютърни конфигурации и мобилни устройства, спомогнали за реализирането на незаконната активност. В гаража са открити голям брой електронни съставни елементи и аварийни елементи за навигационни системи.



Разпитани са свидетели- чиновници във компаниите и притежател на употребената куриерска компания, които са разпознали мъжа и са показали, че точно той ги е заел с бизнеса си.



Младият мъж е арестуван в полицейския арест за период от 24 часа, а работата по документиране на случая ще продължи с покачване на обвиняване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР