Служители на ОДМВР – Плевен проведоха активни мероприятия в рамките

...
Служители на ОДМВР – Плевен проведоха активни мероприятия в рамките
Коментари Харесай

18 са задържани при мащабна акция срещу разпространение и производство на наркотици в област Плевен

Служители на ОДМВР – Плевен организираха дейни мероприятия в границите на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиати. Спецакцията е стартирала от 0:00 часа на 7 декември по заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Целта е противопоставяне на проведени незаконни групи, занимаващи се с разпространяване и произвеждане на опиати, както и на всевъзможен тип закононарушения, свързани с наркотични субстанции. В интервенцията участваха чиновници на всички полицейски подразделения, жандармерията, в това число и на Групово дело „ Гранична полиция “. Задържани са 18 пълнолетни лица. Установени са закононарушения, свързани с владеене и разпространяване на наркотични субстанции, както и шофиране под въздействието на дрога.
Вчера в Първо РУ- Плевен е стартирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “, ал.1, т.3 от Наказателен кодекс – владение на опиати.

В жилището на 22-годишна в Плевен са открити електронна везна, гриндер, пластмасова кутия, съдържаща семена, пластмасова опаковка с бяло кристалообразно вещество - към 3 грама. В дома е открит 44-годишен, който е обяснил, че гореописаните обекти са негова благосъстоятелност. Задържан е за период до 24 часа по ЗМВР.

В 09.50 часа при инспекция по реда на член 83 от ЗМВР на адрес в село Петърница са открити под килим шест транспарантни политиленови пликчета вид " Спейсбек " с размери 4 см Х 5 см., всяко съдържащо друго количество раздробена суха зелена тревиста маса. По данни на 18-годишния, жител на къщата, веществото е дизайнерски чай и е за негова персонална приложимост. Младежът е арестуван за период до 24 часа, както и 18-годишна от плевенското село Бъркач.

За владение на опиати е арестувана 29-годишна, жителка на община Долна Митрополия. В 10.15 часа при инспекция в къщата на арестуваната в град Тръстеник са открити кутия от цигари със суха, зелена тревиста маса - марихуана, стъклена купа, съдържаща 35 грама суха тревиста маса - марихуана и цигара с марихуана. Веществата са предадени с протокол за непринудено предаване. Започнато е бързо произвеждане за закононарушение по член 354 „ а “, ал.1 от Наказателен кодекс.
Около 11.00 часа в село Деков, служители на реда са направили инспекция по чл.83 от ЗМВР в дома на 40-годишен. Мъжът е предал непринудено транспарантен полиетиленов плик, съдържащ жълто-кафява суха тревиста маса с неправилна форма с размери 4 см Х 4см., наподобяваща по цвят и аромат канабис. Теглото на дрогата е в развой на изясняване. 40-годишният е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо произвеждане по чл.354 „ а “, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

На територията на град Левски е осъществено претършуване в парцела на 21-годишен. В кутия от цигари е открита хартиена свивка с форма на писмо с размери 2 см Х 1 см., с бяло кристалообразно вещество. По данни на младежа наличието е пико. Предстои назначение на физико-химична експертиза.

Установено е и шофиране след приложимост на опиати. На 7 декември към 11:30 часа в град Левски на улица „ Цар Иван Асен II “ полицейски чиновници от районно управление (на МВР) – Левски са ревизирали лек автомобил " Ленд Ровер Рейнж Ровер ". Направеният тест на лидера – 21-годишен локален гражданин, за опиати с техническо средство е отчел позитивен резултат за амфетамин и метамфетамин. Издаден е ваучър за здравно проучване. Водачът е отказал да даде кръв и урина за разбор във ФСМП - Левски. Образувано е бързо произвеждане по чл.343 „ б “, ал.3 от Наказателния кодекс.

На 7 декември към 11:20 часа е осъществена инспекция в частен дом в град Койнаре, населяван от 20-годишен. При претършуване в спално помещение е открита кутия от цигари, в която има хартиена свивка с неправилна форма с размери 1,5 см Х 1,5 см, съдържаща съцветие от рода на конопа. По данни на 20-годишния веществото е марихуана за негова персонална приложимост. Предадена е с протокол за непринудено предаване. Предстои назначение на физико - химическа експертиза. Притежателят на дрогата е арестуван за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “, ал.3 от Наказателен кодекс.

Около 10:45 часа в село Телиш е тестван дома на 21-годишен. Младежът непринудено е предал седем полиетиленови пликчета с размери 3 см. Х 3 см., съдържащи наркотични субстанции или техните аналози и една цигара с размери към 5 см. По информация на 21-годишния дрогата е дизайнерски чай за негова персонална приложимост. Предстои назначение на физико - химическа експертиза. 21-годишният е арестуван за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “, ал.3 от Наказателен кодекс.

В 13.00 часа в град Кнежа в хода на специалицирана полицейска интервенция полицейски чиновници са ревизирали къщата на 21-годишен. Младежът непринудено е предал черна на цвят полиетиленова свивка с кръгла форма с диаметър - 4 см, съдържаща суха, зелена на цвят растителна маса представляваща от растение от рода на конопа. По негови данни - марихуана за персонална приложимост. Предстои назначение на физикохимическа експертиза за определа типа на наркотичното вещество. 21-годишният е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. По случая е формирано бързо произвеждане - за закононарушение по член 354 „ а “, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

В 12.00 часа на съображение чл.83 ал.1 т.1 от ЗМВР е осъществено претършуване в жилище в ж.к. " Сторгозия ", населявано от 34-годишен. Мъжът е предал непринудено полиетиленов плик, навит на руло с размери 30 см. Х 20 см., съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло към 50 грама. По негови данни веществото е марихуана. Деянието съставлява закононарушение по чл.354 „ а “ ал.3 т.1 от Наказателен кодекс. Плевенчанинът е арестуван със заповед за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане и са назначени експертизи.

Около 12:00 часа при инспекция е открито, че 36-годишен държи в дома си в село Ясен без съответно позволение високорискови наркотични субстанции – марихуана. Мъжът я е предал с протокол за непринудено предаване. Предстои назначение на физико - химична експертиза. 36-годишният е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР.

Около 12.20 часа на улица " Вардар " е тестван 39-годишен. Той непринудено е предал транспарантна спринцовка с съдържимост 10 куб., цялостна цялата с транспарантна течност. Пред служителите на реда е обяснил, че е метадон за персонална приложимост. Не е показал документ, от който да е видно, че е записан на метадонова стратегия и има право да има метадон. Уведомени са проверяващ служител на реда при Второ районно управление (на МВР) – Плевен и и дежурен прокурор при районна прокуратура - Плевен за осъществено закононарушение по чл.354 „ а “ ал.3 т.1 от Наказателен кодекс. 39-годишният е арестуван със заповед за период до 24 часа. От същия е снето документално сведение и освободен. Образувано е бързо произвеждане и продължава работа проверяващ служител на реда.

По документиране на закононарушенията работата продължава. Назначени са експертизи на конфискуваните опиати. Полицейските дейности са под управлението на прокуратурата в Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР