Служители на Областната дирекция на МВР в Шумен задържаха трима

...
Служители на Областната дирекция на МВР в Шумен задържаха трима
Коментари Харесай

Задържаха трима, шофирали след употреба на наркотици в Шумен

Служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен задържаха трима водачи, карали след приложимост на наркотични субстанции, през вчерашния ден. В домовете на двама от тях са открити още опиати. Това оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Около 14:00 часа през вчерашния ден за инспекция на ул. " Васил Априлов " в регионалния град екип на пътна полиция е спрял за инспекция лидер на „ Сеат Леон " с шуменска регистрация. Автомобилът бил ръководен от 38-годишна жена от Нови пазар. Тя е тествана за шофиране след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. Отчетена е позитивна на метамфетамин проба. Жената не е дала кръвна проба за проучване.

При претършуване в автомобила ѝ е открито пликче с бяло, кристалобразно вещество, което следва да бъде изследвано. В населявано от нея и 28-годишния ѝ другар жилище в Шумен са открити гриндер, към грам суха тревна маса, по данни на мъжа от Нови пазар - марихуана, както и 12 муниции за автомат. Двамата са арестувани за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен.

Малко след 16:00 часа през вчерашния ден, за инспекция на ул. „ Цар Освободител " в Нови пазар, е спрян и лидер на лек автомобил „ Фолксваген " с шуменска регистрация. Зад кормилото е бил 30-годишен локален гражданин, който пътните служители на реда са тествали за приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. Отчетена е позитивна на метамфетамин проба. Водачът не е дал кръвна проба за проучване. Той е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Нови пазар.

Малко след 16:30 часа през вчерашния ден на ул. " Владайско въстание " в Шумен за инспекция е спрян лидер на лек автомобил „ Нисан Примера " с русенска регистрация. Зад кормилото е бил 23-годишен шуменец. Той е тестван за шофиране след приложимост на наркотични субстанции. Отчетена е позитивна на метамфетамин проба. При последвало претършуване в автомобила са открити електронна везна, найлоново топче със суха тревиста маса и други две, съдържащи бяло кристалобразно вещество, които по данни на шуменеца са марихуана и метамфетамин. От жилището му са конфискувани още към три грама суха тревна маса, по негови данни - марихуана. Мъжът е арестуван за период до 24 часа в полицейския арест в Шумен.

По трите случая са формирани досъдебни производства, прецизират от пресцентъра на полицията в Шумен.

От там допълват, че бързо произвеждане е формирано за това, че на основния път сред селата Радко Димитриево и Дибич през вчерашния ден е бил открит да ръководи нерегистриран мотопед от недееспособен 16-годишен шуменец.

В съпоставяне с 2022 година пътнотранспортната конюнктура в региона е влошена, регистрираха по-рано от Областната дирекция. Тежките катастрофи са с 28 повече, с четирима починали и 38 ранени участници в пътното придвижване. Редица превантивни акции са осъществени през миналата година, обхванати са разнообразни възрастови групи, допълниха от полицията в Шумен при доклада за активността си през 2023 година

Общо 22 души са потърпевши при произшествия в страната през миналото денонощие, починали няма. Тежките пътни произшествия са 20. Това оповестиха по-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР