Служители на МВР са престоявали в близост до ресторанта Осемте

...
Служители на МВР са престоявали в близост до ресторанта Осемте
Коментари Харесай

МВР: Полицейски коли са стояли пред „Осемте джуджета“, но не са охранявали

Служители на Министерство на вътрешните работи са престоявали наоколо до ресторанта „ Осемте джуджета “, свързван с изчезналия ибивш началник на Столичното разследване Петьо Петров-Пепи Еврото и станал знак на нерегламентираните обвързаностина правосъдната власт. Нямало обаче доказателства, че чиновниците саохранявали ресторанта, оповестиха от вътрешното ведомство.

От Министерство на вътрешните работи показват, че инспекцията е почнала след заповед на някогашния вътрешен министърБойко Рашков през юни 2021 година по сигнал на Фондация „ Антикорупционен фонд “. Престоят на чиновниците на Министерство на вътрешните работи със служебни полицейски коли, които не са охранявали, а единствено стояли, обгръща интервалът от 1 август 2018 година до 31 март 2021 година

„ Комисията не е намерила доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведениетои наемателите му. Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите “, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Преди дни Антикорупционният фонд популяризира фотоси на чиновници на Министерство на вътрешните работи и пред така наречен частен клубSS, употребен за срещи с магистрати, стопанисван от убития през януари т.г. Мартин Божанов-Нотариуса, също спряган за дилър на въздействие в правосъдната система. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил инспекция по този случай.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР