Служители на Митнически пункт Лесово откриха 11 836.10 грама златни

...
Служители на Митнически пункт Лесово откриха 11 836.10 грама златни
Коментари Харесай

Задържаха две украинки, пренасяли златни накити за над 1 милион лева


Служители на Митнически пункт " Лесово " откриха 11 836.10 грама златни украшения на стойност над 1 милион лв., увити към телата на две пътнички в микробус, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 15.12.2022 година пътническият микробус с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието " Лесово " на входящо трасе от Турция по маршрут от Турция за Украйна през България.

В зоната за митнически надзор всички пасажери в микробуса са оповестили, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция и персонални прегледи на пасажерите, митническите чиновници откриват укрити под облеклата на две дами общо 30 пакета бижутерски произведения от жълт метал. Всяка от двете пътнички, украински гражданки, е пренасяла по 15 пакета, увити в тиксо и пристегнати към тялото й с ластично долни дрехи.

6127.00 грама бижутерски произведения – гривни, медальони, обеци, пръстени и други са открити в едната пътничка с букви N. K. Други 5709.10 грама украшения е пренасяла в бельото си втората пътничка с букви N. Т.

Според първичната експертиза от експерт всички украшения с общо тегло 11 836.10 грама са направени от 14-каратово злато (проба 585) и са на обща стойност 1 065 249 лв..

Контрабандните златни произведения са конфискувани. Срещу двете дами с букви N. K. и N. Т. са формирани досъдебни производства от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, които се организират под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР