Митническите служители конфискуваха незаконни остриета за петли, използвани в халки за бойни петли

...
Служители на митническата и гранична служба на САЩ конфискуваха близо
Коментари Харесай

Служители на митническата и гранична служба на САЩ конфискуваха близо 100 незаконни остриета за петли, използвани за бой с петли на моста Хуарес-Линкълн в Тексас в четвъртък.

Митнически служители претърсиха камион и откриха шест пакета, съдържащи 96 остриета на петел, според съобщение за пресата на митниците и граничната служба. Остриетата, оформени като извити шипи за лед, често се завързват за крака на петлите по време на битки и са толкова остри, че дори са убивали хора.

Митниците и граничната служба на САЩ засякоха пратка с незаконни шпори за бойни петли, които се изпращаха от Мексико Сити до Илинойс. Митниците и граничната служба на САЩ засякоха пратка с незаконни шпори за бойни петли, които се изпращаха от Мексико Сити до Илинойс. Митници и гранична защита на САЩ

Длъжностни лица иззеха остриетата и глобиха шофьора с 500 долара, според съобщението.

Остриетата са забранени в САЩ съгласно закон, забраняващ купуването, продажбата или транспортирането на остри инструменти, използвани в битки с животни, според митническата и гранична защита. Самите боеве с петли също са незаконни в САЩ.

„Боят с петли е нехуманна, вековна практика, която се свързва предимно с други незаконни дейности като хазарт и трафик“, каза Алберто Флорес, директор на Laredo Point of Entry.

Наркокартелите всъщност са използвали бойни операции с петли, за да разпространяват незаконни наркотици в САЩ, според Humane Society.

Петел е снабден с остро като бръснач острие, докато селяните участват в бой с петли на арена за смяна като част от годишните празненства на града в Барангай Сан Роке извън Манила на 10 август 2014 г. Боят с петли е изключително популярен във Филипините, където се залагат големи суми пари за битки между петли. AFP PHOTO / Jay DIRECTO (Снимката трябва да гласи JAY DIRECTO/AFP чрез Getty Images) Петел е снабден с остро като бръснач острие, докато селяните участват в бой с петли на арена за изработка на смени като част от годишните празненства на града в Барангай Сан Роке извън Манила на 10 август 2014 г. Боят с петли е изключително популярен във Филипините, където големи суми пари се залагат на битки между петли. AFP PHOTO / Jay DIRECTO (Снимката трябва да гласи JAY DIRECTO/AFP чрез Getty Images) JAY DIRECTO/AFP/Getty Images

Боят с петли, когато два петела са принудени да се бият един с друг за хазарт или забавление, обикновено води до смъртта на едната или двете птици. Птиците често се инжектират със стероиди и лекарства за повишаване на адреналина и се държат в изолация преди битки, което може да доведе до наранявания, включително пробити бели дробове, счупени кости и пробити очи, според Humane Society.

„CBP има за цел да предотврати тези актове на жестокост към животните с това изземване, което помага за защитата и хуманното отношение към тези животни.“ Флорес каза.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР