Служители на McDonald`s от десет американски града проведоха еднодневна стачка,

...
Служители на McDonald`s от десет американски града проведоха еднодневна стачка,
Коментари Харесай

Стачка на служители на McDonald`s в САЩ - заради сексуален тормоз

Служители на McDonald`s от 10 американски града организираха еднодневна стачка, въодушевена от придвижването #MeToo. Те упрекват компанията, че не е съумяла да се оправи с ширещия се половия тормоз в нейните сладкарници, съобщи БГНЕС.
Организаторите на проявата подчертаха, че акцията е първа по рода си и има за цел да подтикне управлението на веригата за бързо хранене към действителни дейности за преустановяване на неприличните намеци и предложенията за секс на работното място.
Десетки чиновници на McDonald`s и техни поддръжници се събраха пред няколко от обектите на компанията, където скандираха лозунги против половото принуждение и разказваха лични отрицателни прекарвания.
Протестиращите привлякоха вниманието и на авторитетния американски сенатор Бърни Сандърс, който изрази поддръжка за техните дейности. " Трябва да застанем до смелите чиновници на McDonald`s, които през днешния ден стачкуват, с цел да накарат компанията да обърне внимание на епидемията от полови похищения ", написа Сандърс в Twitter.
Акцията идва четири месеца откакто дами от девет американски града, някогашни чиновници на McDonald`s, заведоха каузи за полов тормоз.
До момента управлението на McDonald`s не е изразило публична позиция, обвързвана с митинга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР