Служители на Лидл България и любители рибари пуснаха във водите

...
Служители на Лидл България и любители рибари пуснаха във водите
Коментари Харесай

25 000 пъстърви плуват в р. Ерма

Служители на Лидл България и фенове риболовци пуснаха във водите на река Ерма 25 000 млади балкански пъстърви в границите на самодейността „ Дай късмет на Балканката “. За шеста поредна година тя сплотява напъните на комерсиалната верига и съдружие „ Балканка “ за запазване на един от най-бързо изчезващите биологични типове. 23 км. от българския сектор на реката бяха зарибени с дребните балканки, които пътуваха близо 5 часа от Тошков чарк преди да стигнат до новото си местообитание.

„ Река Ерма е със специфичен статут за лов на риба, а точно „ дръж и пусни “. Той е въведен за избрани реки в България, в резултат на законодателни промени, инициирани от риболовния клуб. Изключително доста ценим присъединяване на Лидл България, които не престават да поддържат такива благородни дела. Вярваме в силата на персоналния образец и се радваме на поддръжката на чиновниците от Лидл България, с които дружно за шеста поредна година организираме акция по зарибяване “, акцентира Иван Пандъков – ръководител на съдружие „ Балканка “.

Традиционно акцията по зарибяване бе допълнена и от всеобщо разчистване, което обхвана повече от 3 км. от крайбрежията на реката в региона на Ждрелото и местности в посока на гр. Трън. Това обезпечи удобни условия за акомодация на дребните риби и облагородяване на туристическия регион като цяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР