Служители на (ИАГ), регионалните дирекции по горите и държавните предприятия

...
Служители на (ИАГ), регионалните дирекции по горите и държавните предприятия
Коментари Харесай

Горските са направили 310 хил. проверки от началото на 2020 г.

Служители на (ИАГ), районните дирекции по горите и държавните предприятия не престават да реализират засилен надзор и правят всеобщи инспекции за съблюдаване на горското и ловно законодателство. От началото на годината горските чиновници са направили повече от 310 хиляди инспекции. Само през месец август над 32800 са общо тестваните обекти за рандеман и тези за депозиране, преправка и търговия с, моторните транспортни средства, транспортиращи дървесина, ловците, рибарите, физическите лица. Служителите на ИАГ, шестнайсетте районни дирекции по горите, шестте горски предприятия и техните териториални поделения за миналия месец са съставили 470 акта за открити нарушавания по Закона за горите и и запазване на дивеча. Задържани са близо 700 кубика нелегално добита дървесина, 28 моторни транспортни средства, транспортиращи дървесина, 11 коня, 28 каруци, ловни оръжия, уреди и муниции.
С настъпването на отоплителния сезон стартира по-интензивното снабдяването на популацията с дърва за огрев. Служителите по горите не престават да реализират всекидневен надзор в обектите, в които се добива дървесина, всеобщо правят инспекции за произхода, количеството и законността на транспортираната, съхранявана и преработвана дървесина, на транспортните средства, на физическите и юридически лица, извършващи действия в горските територии. 
 РДГ Бургас продължава да глоби нарушителите в горите РДГ Бургас продължава да глоби нарушителите в горите
За интервала от 31 август до 3 септември чиновници от Регионална дирекция по горите - Бургас и Агенция „ Пътна инфраструктура “...
За миналите две седмици от месец септември са осъществени инспекции на 3380 дърводобивни обекта, 710 за депозиране, преправка и търговия с дървесина. Проверени са над 6200 транспортни средства и близо 5000 ловци, рибари и други физически лица. На нарушителите на горското законодателство, чиновниците по горите са съставили 242 акта за административни санкции. Задържани са близо 500 кубика дърва за огрев и 10 моторни транспортни средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР