Служители на гръцката полиция са арестували двама българи, членове на

...
Служители на гръцката полиция са арестували двама българи, членове на
Коментари Харесай

Арестуваха в Солун българи, копирали 665 карти и източили 650 хиляди евро - 112

Служители на гръцката полиция са арестували двама българи, членове на незаконна мрежа, която се е занимавала с прихващане на данни от банкови карти благодарение на скимиращо устройство, инсталирано в банкомат в региона на Евосмос в Солун. Арестът е станал в събота, 24 септември, заяви гръцкото издание „ Зарпа Нюз “.

Според полицията българите са осъществили надзор над три банкомата в Солун – в Евосмос, Неаполи и Харилау, като концепцията е била да копират картите на клиенти и да основат техни клонинги.

Гръцката полиция изяснява, че българите са поставяли скимиращи механизми в слотовете за карти на банкоматите и специфична пластмасова капачка, в която са били инсталирани микросхема и камера, залепени за горната част на банкомата, тъй че да запишат набирането на пин кода за всяка съответна карта сега, в който притежателят й го набира.

Двамата чужденци са били хванати след подадена тъжба от пострадали.

Установено било, че АТМ-ите са били манипулирани през интервала от 16 до 18 септември, като за това време са били копирани данните от минимум 665 банкови карти. Всички те са блокирани от съответните банки.

Щетите, съгласно гръцките полицейски органи възлизат на повече от 650 хиляди евро. Арестуваните българи са на възраст 36 и 51 години. Срещу двамата, както и против още един техен съизвършител е формирано досъдебно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, машинация, компютърни закононарушения, възпрепятстване на работата на осведомителни системи и нарушение на Закона за персоналните данни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР