Служители на градския транспорт в София излизат на протест с

...
Служители на градския транспорт в София излизат на протест с
Коментари Харесай

Протест на градския транспорт в София блокира частично движението


Служители на градския превоз в София излизат на митинг с искане заплатите в бранша да бъдат увеличени с 30%.

Недоволните чиновници от системата на градския превоз се събират в 8 часа на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4, която се намира в ж.к. " Дружба " 2.

Протестът е проведен от Федерацията на транспортните синдикати (ФТС) към КНСБ. Засега не е решено какъв брой дълго ще продължат протестните дейности, само че от КНСБ предизвестиха, че придвижването по тези линии ще бъде затруднено, като е допустимо и те да напълно да спрат да се движат.

Поводът за митинга съгласно уредниците е, че тяхното искане за разпределяне на 37 млн. лева от държавния бюджет за целево за нарастване на заплатите в бранша не е било признато.

От транспортния профсъюз още през декември оповестиха, че че чиновници от градския превоз в цялата страна стартират поетапни митинги поради неодобрение от заложените в държавния бюджет средства.

Другият главен проблем съгласно тях е неналичието на фрагменти както измежду водачите, по този начин и измежду поддържащия личен състав, като механиците.

От синдикатите показват, още че чиновниците е градския превоз натрупват ексклузивен труд, като през 2023 година той е достигнал до над 500 хиляди часа.

Натрупването на изключителния труд се отразява директно на работоспособността на водачите и може да има последствия върху сигурността на градския превоз, показват още уредниците на митинга.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР