Служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) са

...
Служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) са
Коментари Харесай

ГДБОП разби канал за търговия с оръжие

Служители на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) са обезвредили незаконна група за търговия с огнестрелно оръжие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи и от държавното обвинение.

Спецоперацията е извършена през вчерашния ден под надзора на Софийската градска прокуратура в София и в областите Видин и Монтана по формирано досъдебно произвеждане. Задържани са трима участници в проведената незаконна група, занимавала се с държане и разпространяване на огнестрелни оръжия. Претърсени са 5 адреса. Открити са три бойни револвера с общо 7 пълнителя и 4 пушки, от които една - самоделна. Иззети са и 4676 патрона с друг диаметър, 3 мобилни телефона и преносим компютър.

На задържаните е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс, за това, че са се сговорили да правят в страната закононарушения по член 337, алинея 1, прочие 7 от Наказателен кодекс. Двама от мъжете са привлечени като обвиняемии и за закононарушение по член 337, алинея 1, прочие 7, вр. член 26, алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс - за това, че на разнообразни дати в съучастничество и в изискванията на продължавано закононарушение, без да имат право за това по закон и без позволение, издадено от подобаващ орган на властта, са продали огнестрелни оръжия - револвери, и муниции за огнестрелни оръжия - патрони.

С разпореждане на прокуратурата тримата са арестувани за период до 72 часа. Разследването и работата по документирането на случая не престават под надзора на Софийската градска прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР