Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до множество

...
Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до множество
Коментари Харесай

ГДБОП задържа мъж за нерегламентиран достъп до множество интернет сайтове в Пловдивско

Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до голям брой интернет уеб сайтове, оповестява Министерство на вътрешните работи.
До ареста се е стигнало след няколкомесечно следствие на отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП Министерство на вътрешните работи, под надзора на Софийска районна прокуратура.
Действията са осъществени в границите на формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието е открито лице, осъществило нерегламентиран достъп до бази данни на финансови институции и разнообразни юридически лица. Документирано е, че след придобиването на данните, мъжът - с предходни престъпни прояви, се е свързвал с представители на компаниите, с искане за откуп в крипто-валута.
На 05 август са осъществени процесуално-следствени дейности на два адреса в Пловдив, конфискувани са: компютърна настройка, мобилни телефони, портативни флаш памети, крипто-валута - относими към предмета на следствие.
Към момента, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, мъжът, съпричастен към незаконната активност, е арестуван за период до 72 часа. Действията по следствието не престават в границите на досъдебното произвеждане и под директното управление на прокуратурата.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР