Служители на ГДБОП от отдел Трансгранична престъпност“, сектор Трафик на

...
Служители на ГДБОП от отдел Трансгранична престъпност“, сектор Трафик на
Коментари Харесай

Българо-френска акция разби международна група за трафик на жени и проституция 

Служители на ГДБОП от отдел „ Трансгранична престъпност “, бранш „ Трафик на хора “ и френските им сътрудници прекратиха активността на проведена незаконна група, занимавала се с набиране, превоз и употреба на хора за полови услуги. Съвместните полицейски дейности почнали през 20216г., когато във Франция стартирало следствие за полови закононарушения, присъединяване в проведена незаконна група и трафик на хора.

В България  инспекции са подхванати за трафик на хора за полова употреба /чл. 159б от НК/ и образуване на незаконна група / чл.321 от НК/.

В процеса на двустранното партньорство по случая е сбъднат забележителен продан на информация и са открити 19 участници в проведеното незаконно съдружие и към 30 дами, полово експлоатирани в разнообразни региони на френската столица.

След съгласуване, преди дни групата е обезвредена, като при съгласувани и едновременни дейности в двете страни са арестувани общо 17 души, 11 от които – във Франция, съпричастни  към незаконната активност.

В България, с присъединяване на чиновници на ГДБОП във Варна, Силистра, Добрич, Търговище и Шумен,  са арестувани 6-ма, след които и водачът на групата. За тях има издадена Европейска заповед за арест от френските правосъдни управляващи и към този момент са стартирани процедури за осъществяването им.

Работата по изясняване на незаконната активност на проведената група продължава, като в границите на интервенцията е открит и се търси още участник, за който от Франция е издадена Европейска заповед за арест. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР