Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти

...
Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти
Коментари Харесай

ГДБОП неутрализира група за трафик на мигранти от Турция


Служители на ГДБОП обезвредиха незаконна група за трафик на мигранти от Турция. Повдигнати са обвинявания на четирима души.

Специализираната интервенция е извършена на 24 февруари на територията на столицата под надзора на Специализираната прогуратура.

Лидер на незаконната група е афганистански жител, законно пребиваващ в страната, на който е било отказано леговище на чужденец. Той е арестуван в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.

Според събраните досега данни, групата е работила епизодично от февруари 2015 година Тя е провела превеждането на мигранти от Турция през „ зелена “ граница, превозването им с разнообразни коли през страната и прекарването им през българо-сръбската граница (отново с автомобили).

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на двама от упрекнатите, в това число на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР