Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за предлагане на

...
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за предлагане на
Коментари Харесай

ГДБОП неутрализира престъпна група за платена любов

Служители на ГДБОП обезвредиха проведена незаконна група за предложение на полови услуги в София. Операцията е извършена под управлението на Специализираната прокуратура; повдигнати са обвинявания на 15 участници в незаконната активност
На 28 февруари 2020 година, при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП, под управлението и надзора на Специализираната прокуратура, са арестувани 13 от обвинените, в това число и посоченият за началник на групата. Двама от участниците досега не са открити и са оповестени за общодържавно търсене, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинявания ще бъдат предявени след явяването им пред проверяващите органи.
 

По време на полицейската интервенция по задържането на участниците в групата, в част от тях са открити и конфискувани общо към 200 000 лв. в разнообразни валути, за които има данни, че са добити от незаконната активност. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2016 година при висока нелегалност и строго систематизиране на функционалностите измежду участниците. Част от обвинените са били ангажирани с набиране и склоняване към полови услуги. Други - „ доставяли “ дами по адреси, а трети отговаряли за обезпечаването на клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения полова услуга се поръчвала и заплащала дружно с питието. Обичайната цена била 150 лева за час, като към нея се добавяли разноските за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на 100 от парите, другите 50 на 100 оставали за компаньонката.
По делото са разпитани огромен брой очевидци, в това число пред арбитър.
Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на 15 лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за склоняване към проституция и полова употреба, работила на територията на София. На 13-те арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи на 28 февруари 2020 година е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес в Специализирания углавен съд ще бъдат импортирани претенции за налагане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР