Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за компютърни измами

...
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за компютърни измами
Коментари Харесай

ГДБОП разкри група за компютърни измами, иззеха криптовалута за 5 млн. лв.

Служители на ГДБОП обезвредиха проведена незаконна група за компютърни измами и нелегално придобиване на криптовалута на обща стойност над 5 милиона лв.. Действията са осъществени под управлението на Специализираната прокуратура. В хода им са осъществени претърсвания на компютри, употребени от български жители, обект на следствието, и е " конфискувана “ криптовалута за към 3 милиона $ (равняващи се на към 5 млн. лева).  Образуваното в края на юни 2018 година досъдебно произвеждане по случая и резултатите от следствието нямат аналог както в България, по този начин и в Европа.

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на три лица, откакто на 22 ноември 2018 година бяха конфискувани употребени от тях компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, бележници с данни за голям брой сметки на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са били използвани в противозаконната скица за придобиване на криптовалута. Иззет е и лек автомобил на стойност 60 000 лева, платен с пари от незаконната активност.

Открити са също голям брой цифрови комбинации - кодове за достъп до съответни платформи, предлагащи услуги за предпазване и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли (места за предпазване на криптовалута).

Тримата упрекнати са работили извънредно професионално и подмолно. Използвали са новаторски механизми, профилирани софтуери и най-много, високи компютърни знания в региона на търговията с криптовалута.

С определение на Специализирания углавен съд на двама от упрекнатите са взети ограничения за неотклонение " задържане под стража “. На третия участник наблюдаващият делото прокурор е определил " парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР