Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия са

...
Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия са
Коментари Харесай

Русия е предотвратила терористични атаки, готвени от Десен сектор

Служители на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия са предотвратили офанзиви, подготвяна от последовател на неразрешената в Русия украинска организация " Десен бранш "  в град Черкеск в Карачаево-Черкеската самостоятелна република в Северен Кавказ против военнослужещи и чиновници на реда, оповестяват за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

" В резултат на извършените действия в Черкеск, Карачаево-Черкеската република, локален гражданин, съветски жител, роден през 1992 година (привърженик на неонацистката идеология, съгласно ФСБ-бел.ред.), който е имал планове да извърши терористични актове против чиновници на републиканските правоохранителни органи, организации и военнослужещи, следвайки насоките на организацията " Десен бранш ", е разпознат и арестуван. Нарушителят, по напътствие на координаторите, е възнамерявал да извърши диверсионен терористичен акт и по-късно да замине за територията на Украйна ", оповестиха от ФСБ.

На адреса на местоживеенето му, както и в оборудван от него тайник са открити две самоделни взривни устройства с мощ към 3 кг тротил всяко, съставни елементи за изработка на самоделни взривни устройства, схеми на подходи към постройките на прокуратурата и военното окръжие, открита е и преписка с дейни членове на организацията " Десен бранш " в употребяваното от него средство за връзка, разобличаващи незаконните му планове, съгласно ФСБ, и символика на " Десен бранш ". Следственият отдел на ФСБ е образувал наказателно дело за " Подготовка на терористичен акт " и " Участие в екстремистка организация ". Задържаният е направил признания, оповестяват от ФСБ.

Според ведомството той е щял да извърши терористични офанзиви против прокуратурата и военното окръжие в Черкеск. След терористичната офанзива той е трябвало да замине с влака Невиномийск-Белгород (близо до границата с Украйна). " Оттам трябваше да ме заведат в " Десен бранш " ", бил обяснил арестуваният.

" Десен бранш " крайнодясно украинско националистическо и паравоенно придвижване, с интензивно присъединяване по време на Майдана в Киев. Движението стига и до основаване на политическа групировка. То в следствие бе засенчено от изповядващите нацистка идеология националисти от батальона " Азов ", който се трансформира във зложелател номер едно, само че в последно време в Русия зачестява упоменаването му по отношение на войната в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР