Служители на Европейския съюз в Кабул, чиято националност не се

...
Служители на Европейския съюз в Кабул, чиято националност не се
Коментари Харесай

Еврочиновници са обвинени, че продавали нелегално алкохол в Афганистан

Служители на Европейския съюз в Кабул, чиято народност не се прецизира, са упрекнати в продажба на алкохол в Ислямска република Афганистан, където това е неразрешено, призна в неделя Европейски Съюз, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

По информация на английския в. " Гардиън ", който пръв заяви за случая, служителите са продавали на двойно по-висока цена бутилка джин или уиски (за 50 долара), а бутилка водка - за 60 $ или шест пъти над вносната цена.

Купувачи били афганистански предприемачи, показва вестникът и добавя, че бутилките с алкохол били изнасяни основно вечерно време от обекта, употребен от задачата на Европейски Съюз в Афганистан, скрити в остарели хладилници или в газови бутилки.

Посолствата и интернационалните представителства имат право да внасят алкохол в Афганистан, само че само за приложимост от техни съграждани, живеещи в страната.

Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ отговори на въпрос на Агенция Франс Прес, че към този момент се придържа към презумпцията за непорочност и чак откакто се запознае в детайли с обвиняванията ще реши дали да стартира следствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР