Служители на ЕРП Север подпомогнаха безопасното изграждане на гнездо на

...
Служители на ЕРП Север подпомогнаха безопасното изграждане на гнездо на
Коментари Харесай

Щъркели се ползват от строителните услуги на електромонтьори, гнездото им е с нов под

Служители на " ЕРП Север " подкрепиха безвредното създаване на гнездо на щъркели в русенското село Бръшлен , излиза наяве от прессъобщение от " Енерго-Про " Варна.

След като щъркелова двойка стартира построяването на гнездо върху дирек от електрическата мрежа на русенското село Бръшлен в община Сливо поле, близостта му до електрическото оборудване провокира неколкократни разстройства в електрозахранването .

Екипи на " ЕРП Север " отидоха на място, с цел да предотвратят неподходяща за здравето и живота на птиците обстановка , както и да преустановят неудобството за клиентите от изключването на електропровода. От екипа са инсталирали птицезащитна платформа на въпросния дирек, след което щъркелите необезпокоено са траяли построяването на гнездото.

От електроразпределителната компания напомнят, че през пролетно-летния сезон сходни предпазни ограничения в секторите от мрежата с щъркелови гнезда се правят единствено в наложителни случаи, като повода е да не се смущават птиците по време на размножителния им интервал.

когато на ЕРП-то се постанова да оказва помощ с гнезда.
 Двойка щъркели се настанени в преместеното от остарял комин гнездо в село Труд
Двойка щъркели се настанени в преместеното от остарял комин гнездо в село Труд

Женската към този момент мъти яйцата си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР