Служители на Дирекция Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия

...
Служители на Дирекция Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия влезе в сградата на Община Варна - заради 85 млн. лева

Служители на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ в КПКОНПИ правят дейности на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал по отношение на процедура по подписване и осъществяване на контракт за социална поръчка, както и спомагателен анекс към него, оповестиха от комисията.

Поръчката е от 2021 година и е на стойност 85 000 000 лева, които са били отпуснати като безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Околна среда “. Целта е била закупуване на 60 броя електрически рейсове и 60 бр. зарядни устройства за тях .

В сигналът, по който КПКОНПИ работи се твърди, че публичната поръчка е манипулирана в интерес на избран реализатор и са осъществени корупционни дейности от чиновници на Община Варна, в това число от лица, заемащи висши обществени длъжности. Изземва се документи и се снемат пояснения от длъжностни лица в постройката на общината. Паралелно с това, чиновници на дирекция „ Противодействие на корупцията “ изискват и документи от Областна администрация Варна, във връзка друга инспекция, с предмет смяна на статута на парцели – частна държавна благосъстоятелност и предписание с тях, осъществено за интервала 2018 година - 2020 г. 

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР