Служители на Държавното горско стопанство в Омуртаг са използвани като

...
Служители на Държавното горско стопанство в Омуртаг са използвани като
Коментари Харесай

Горски шеф се изявява като ген. Шивиков - служители му къртят вилата

Служители на Държавното горско стопанство в Омуртаг са употребявани като строителни служащи при градежа на вилата на шефа си – шефът на стопанството Красимир Николов. Горските стражари се трудили на частния обект на шефа си близо една година. За това алармираха пред Нова телевизия съседи на горския шеф. А историята поразително наподобява на тази на генерала от запаса Димитър Шивиков, който бе упрекнат за използването на армейска мощ за градежа на къщата си и за готвене за разточителни празненства преди години.

Според сигнала против Николов той употребил подчинените си като общи служащи на градеж, като те са идвали на работа на вилата със служебните коли, джипове и пикапи на горското стопанство. С тях са прекарвали и материалите за градежа и то – с държавен бензин.


„ През 2019 година шефът на Държавното горско стопанство „ Омуртаг” Красимир Николов си закупи парцел със остаряла къща. След това, в следствие - 5 коли на Горско стопанство „ Омуртаг” и чиновници на горското стопанство бяха употребявани като строителни служащи и му построиха къща през работно време”, описа една от съседките на Николов - Боряна Христова.

„ Това беше съвсем всекидневно. Идваха тук и с количките, бъркаха бетон, зидаха. Работеха си по през целия ден. Той идваше и ги наглеждаше до каква степен са стигнали. Ако не са накарани те от шефа си, кой ще пристигна тук благотворително?”, разяснява още тя.



Друг от съседите – Емил Янчев също удостоверява, че ги е виждал доста пъти. „ Против това съм да се употребява трудът на служащите, както и бензинът, тъй като те употребяват колите и джиповете”, показва той.

Екип на малкия екран пък е потвърдил, че сниманите джипове и пикапи, употребявани при градежа на вилата на шефа, са служебни. За задачата репортерът Васил Иванов е взел фотосите с паркираните пред вилата на шефа коли и отишъл на служебния паркинг на Държавното горско стопанство, където разкрил всички снимани държавни джипове и пикапи.

В Министерство на вътрешните работи има и формирана кореспонденция, извършено е следствие и разпити. Местната прокуратура не открива закононарушение. В постановлението си с отвод да образува досъдебно произвеждане, прокурорът обаче е записал: „ По преписката е открито, че след закупуването на гореспоменатия парцел от Красимир Николов в разнообразни дни, в работно и в извънработно време, в същия са положили труд “, изброяват се пет имена и продължава: „ - всички чиновници на Държавно горско стопанство „ Омуртаг ".

Всички те са разпитани и са дали пояснения за дейностите, които са направили на градежа на вилата на шефа им Красимир Николов.

Репортерът е разкрил Красимир Николов във към този момент издигнатата му вила в компанията са брачната половинка си, която е полицейски дознател и на гостуващ му локален предприемач.

„ Искам да обясня, че 90% от чиновниците на горското стопанство са на ненормиран работен ден. Не сте се поинтересували, че на някои от тях тук са им охранителните региони. Нямам коментар по темата”, съобщи Николов пред Нова тв.

По думите му преписката доказваща, че е употребил чиновниците си от Държавното горско стопанство „ Омуртаг” за служащи на вилата му, е изпратена от Прокуратурата по подготвеност до началниците му в Североизточното държавно горско дружество, под чиято шапка е Горското в Омуртаг.

Заради абсурда от там просто го освобождават от служба, само че не го санкционират дисциплинарно. Малко по-късно шефовете на Югоизточното държавно горско дружество го назначават за шеф на прилежащото на „ Омуртаг” – Държавно горско стопанство „ Тича”. Тоест, на същата позиция, в прилежащото горско стопанство. Според съседите му това не е трансформирало навиците на горския шеф.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР