Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи,

...
Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи,
Коментари Харесай

ДАНС влезе в Булгаргаз и Министерството на енергетиката заради газовите сделки на предишната власт

" Служители на ДАНС през днешния ден посетиха сдружението, показаха въпросник с документи, свързани с досъдебно произвеждане, заведено за интервала на предходното ръководство на " Булгаргаз ", изясни пред БНР Деница Златева
Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз ", заяви БНР. Най-вероятно акцията е обвързвана с изземане на документи, свързани с газовите покупко-продажби при предходната власт.

" Служители на ДАНС през днешния ден посетиха сдружението, показаха въпросник с документи, свързани с досъдебно произвеждане, заведено за интервала на предходното ръководство на " Булгаргаз ". Ние ще спомагаме с всички документи, ще ги представим в период. И в действителност входираха писмо с изискуемите документи. Нямало е други дейности от страна на чиновниците ", съобщи изпълнителният шеф на газовата ни компания Деница Златева за националното радио.
Документи, свързани с работата на " Булгаргаз ", са поискани и от Българския енергиен холдинг. Това е направила Националната следствена работа..
Припомняме, че на 22 юли Държавната организация за национална сигурност изпрати материали от инспекцията си за доставките на природен газ от страна на " Булгаргаз " ЕАД на Върховната касационна прокуратура.

Материалите са събрани след подробна инспекция, осъществена от чиновниците на ДАНС по отношение на " съответни обстоятелства и условия, свързани с диверсификацията на доставките на природен газ за Р България от публичния снабдител " Булгаргаз " ЕАД.
От ДАНС акцентират, че в случай че бъдат открити спомагателни обстоятелства и условия, " които съставляват опасност за националната сигурност на страната ни " ще бъдат взети спомагателни ограничения.
През последните дни бяха оповестени данни, че българските управляващи употребяват публични съветски представители на " Газпром " ( " Винтерсхал ", бел.ред.) за закупуване на съветски газ.
А на 31 август служебният министър на енергетиката Росен Христов разгласи, че на прокуратурата са дадени подписани контракти от „ Булгаргаз ”. Става въпрос за контракти, които съгласно настоящето служебно държавно управление не са стопански обосновани и демонстрират несъответстващи дейности на пазара, сподели Христов.
„ Установихме пропуснати благоприятни условия, странни покупко-продажби, ориентирани към компании - медиатори за пазаруване на газ на неоптимални цени, подписани от предходното ръководство. Материалните са дадени на способените органи и министърът съобщи, че доколкото знае, се води досъдебно произвеждане по отношение на „ Булгаргаз ”.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР