Служители на Бюрото по труда - Смолян извършиха 71 проверки

...
Служители на Бюрото по труда - Смолян извършиха 71 проверки
Коментари Харесай

Над 70 проверки на лица, работещи по различни програми

Служители на Бюрото по труда - Смолян направиха 71 инспекции от началото на месеца на наетите лица по разнообразни стратегии. На този стадий няма установени нарушавания, само че тематичните инспекции не престават. В контролната активност са включени няколко екипа от специалисти, прецизира БНР. Проверени са десетки лица на територията на общините Рудозем, Смолян, Чепеларе и Баните.

Проверяват се лица, които са наети по районната стратегия за претовареност по план " Заетост за теб ", Националната стратегия за обезпечаване на претовареност на младежи в региона на културата, Националната стратегия за претовареност и образование на хора с трайни увреждания, както и провежданите образования в Смолян и Рудозем.

В началото на лятото по Регионалната стратегия по претовареност в региона бяха ангажирани 369 души, които в продължение на близо шест месеца са наети в другите браншове.

В община Смолян нова работа се откри за 38 души, в Областна администрация - 30, в Чепеларе, Баните и Рудозем назначените са сред 26 и 35 индивида. Хората са наети в разнообразни посоки: озеленители, поддръжка на пътна инфраструктура, охранители, хигиенисти, поддръжка на градски паркове, детски площадки.

Според шефа на Бюрото по труда в Смолян Равие Кьосева, за първи път по тази стратегия се възползват частни работодатели, а средствата, отпуснати от държавното управление, са три пъти повече.

Обхванати са всички общини на територията на региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР