Служители на бреговата охрана в Тунис извади телата на 21

...
Служители на бреговата охрана в Тунис извади телата на 21
Коментари Харесай

21 мигранти от Субсахарска Африка се удавиха край Тунис, 50 бяха спасени

Служители на бреговата защита в Тунис извади телата на 21 мигранти и избавиха 50, откакто лодката им потъна край пристанищния град Сфакс, оповестиха управляващите.

Мигрантите са от страни, намиращи се южно от Сахара.
 Петима мигранти починаха край Лампедуза Петима мигранти починаха край Лампедуза
Петима мигранти, пробвали се да стигнат от Африка до Европа през Средиземно море, починаха нощес в корабокрушение покрай италианския...

" Двадесет и едно тела на мигранти бяха открити, откакто лодката се разруши на 4 юли, а 50 бяха избавени ", сподели представителят на Националната гвардияХучем Джебабли пред Агенция Франс Прес.

Той сподели, че мигрантите, всички от Субсахарска Африка,

Говорителят съобщи, че четири лодки с мигранти са потънали от 26 юни след тръгване от Сфакс, като телата на 49 души са били открити и 78 са избавени.

В събота лодка, тръгнала от прилежащата Либия предходния ден със 127 души на борда, потъна край Зарзис на южното крайбрежие на Тунис. Червеният полумесец на страната заяви, че 43 мигранти са изчезнали след произшествието.
 Служител на ловно стопанство задържа 69 мигранти, палили огън край Ихтиман Служител на ловно стопанство задържа 69 мигранти, палили огън край Ихтиман
69 незаконни мигранти са арестувани в гората над Ихтиман, оповестява Българска национална телевизия. Те са били на територията на държавното ловно стопанство Еледжик...

Тунис и прилежаща Либия са основни насочни точки за мигрантите, доста от страните от Африка на юг от Сахара, които се пробват да преминат от северноафриканското крайбрежие към Европа, изключително Италия.

В началото на май организацията на Организация на обединените нации за бежанците ВКБООН съобщи, че при опит да прекосят централното Средиземноморие тази година, повече от три пъти повече от същия интервал на 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР