Служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и

...
Служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и
Коментари Харесай

Ветеринари и лесничеи протестират пред парламента

Служители на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) стачкуваха пред Народното събрание, заяви БНР. Държавните чиновници упорстват за нарастване на заплатите с 30%. Те желаят двете организации да преминат на директно послушание на Министерския съвет.

Няма никакво нарастване на заплатите, нито пари за финансови разноски за последните пет години, изясни Петър Абрашев - ръководител на федерация " Гори " към КНСБ.

" Тези момчета карат коли, които са като за офроуд, или в случай че някой я ритне инцидентно, ще остане моторът или рамата . Няма пари за нищо. Облекли са ги в едни облекла, дали са им по едно оръжие и толкоз... При една заплата от 900 лева и 25% налог той получава действително 650-700 лева . ", сподели Абрашев.

Валентина Васильонова - ръководител на федерация " Земеделие " към КНСБ посочи, че доктори със стаж в регионалните дирекции по сигурност на храните са с главно заплащане 870-900 лв. . $Държавата им делегира отговорности, права, чака от тях условията да бъдат спазени, а в това време възнагражденията им са скандално ниски ", сподели Васильонова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР