Служители на Агенцията по закрила на детето и полицията проверяват

...
Служители на Агенцията по закрила на детето и полицията проверяват
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за насилие над дете в ясла в Септември

Служители на Агенцията по протекция на детето и полицията ревизират сигнал за принуждение върху дете в детска градина " Приказно чудо " в град Септември.

Момиченцето е на година и седем месеца и две седмици е посещавало яслената група на детското заведение.

Mайката Моника Зашева описа за БНР, че е взела детето си от градината с голям брой синини по тялото: " Много! И от двете страни синини. По гръбначния дирек - също. И аз попитах, звъннах незабавно, тези синини от кое място пристигнаха? ".

Медицинската сестра й споделила, че детето не е удряно, не е падало и не е удряно от друго дете.

Директорката дала отговор: " Ако мислите да ходите по съдилища, моят личен състав ще каже, че вие сте си докарали детето в това положение ".

Днес преди обед директорката на градината Йорданка Лютакова бе разпитана от проверяващите. Тя изрично отхвърля да е имало принуждение върху детето.

" Категорично не. Екипът ми е съвършен. Имам поддръжката на безусловно всички родители, пък дори и в документално изказване. Детенцето върви на пръсти, пада непрекъснато ", споделя тя.

Яслата се посещава от 15 деца, а личният състав, който се грижи за тях, се състои от 4 души. Родителите на останалите деца са безапелационни, че до момента случай на принуждение не е имало.

Пред яслата през днешния ден се бяха събрали родители и личният състав в поддръжка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР