Служители на Агенция “Митници” прекратиха лицензите на два данъчни склада

...
Служители на Агенция “Митници” прекратиха лицензите на два данъчни склада
Коментари Харесай

Агенция “Митници” спря лицензите за два данъчни склада на русенската рафинерия “Полисан”

Служители на Агенция “Митници” прекратиха лицензите на два данъчни склада за акцизни артикули на русенската рафинерия “Полисан”. В момента във компанията тече инспекция за наличните складови количества.

Действията на митничарите са на съображение влезнало в действие наказателно разпореждане, с което на компанията “Полисан” е наложена имуществена глоба от близо 30 000 лв., съобщи.

“Те не могат повече да извършват функционалностите си на лицензират складодържател и не могат да се употребяват от режима на отсрочено заплащане, т.е. да заплащат акциза сега на осъществяване на съответното гориво. Точно поради това сътрудниците сега организират инвентаризация на складовите наличности”, изясни Русина Александрова – представител на митница Русе.

По думите й през април 2016 година е открито нарушаване от страна на компанията, когато е имало доставки на близо 25 тона гориво за отопление, обложено с невисок данък, само че са липсвали документи, които да потвърждават основанието за заплащане на тази минимална цена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР