Служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт

...
Служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт
Коментари Харесай

Байдън не вярва, че Тръмп ще бъде осъден

Служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт за импийчмънт против някогашния президент Доналд Тръмп в Сената за иницииране на развой по обвинявания за подбуждане на кървавата офанзива против Капитолия при започване на годината.

Американският президент Джо Байдън е декларирал в изявление за телевизия Си Ен Ен, че не има вяра да бъдат събрани задоволително гласове в Сената за осъждането на Тръмп по обвинявания за подстрекателство към протест. Байдън сподели пред малкия екран, че не счита за допустимо 17 сенатори-републиканци да гласоподават за наказание на Тръмп, което би било належащо за събиране на болшинство от две трети в Сената, в случай че всички 50 сенатори демократи поддържат обвиняванията.

Докато демократите в Конгреса поддържат обвиняванията против Тръмп, сенаторите-републиканци понижават рецензията си към някогашния президент и заобикалят да приканват за осъждането му поради щурма на Капитолия. Това е ранен сигнал за въздействието, което продължава да оказва Тръмп върху партията си, показва AP. Тръмп е първият американски президент, против който за повторно се води развой за импийчмънт. Самият развой в Сената ще стартира в седмицата, започваща на 8 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР