Служител по сигурността на информацията в Окръжна прокуратура - Шумен,

...
Служител по сигурността на информацията в Окръжна прокуратура - Шумен,
Коментари Харесай

Уволниха служител на прокуратурата заради контакти с разследван


Служител по сигурността на информацията в Окръжна прокуратура - Шумен, който е контактувал с разследван, бил уволнен дисциплинарно за нарушение на Етичния кодекс и уронване престижа на правосъдната власт.

Уволненият чиновник изискал от Районния съд в Нови пазар да бъде върнат на работа, само че и да му бъде присъдено обезщетение от 10 400 лв., само че магистратите отхвърлили всичките му претенции.

От делото излиза наяве, че в края на 2017 година постъпило искане до Шуменския областен съд за потребление на СРС за два мобилни телефона на мъж, като част от водено досъдебно произвеждане за подправени документи за регистрация на МПС.

Служителят по сигурността на Окръжна прокуратура подготвил нужната документи и следенето почнало. По-късно следенето на единия телефон било спряно, а на другия - удължено.

След претърсвания в парцели на обвинения били конфискувани и двата телефона. Тогава обаче станало ясно, че от единият номер има връзка по Вайбър с "Милицията ". Между двата клиента имало 25 взаимни позвънявания, а инспекцията посочила, че зад номера на "Милицията " спри точно служителя от прокуратурата.

При почналата дисциплинарна инспекция той обяснил, че чужд за него номер и човек го потърсил през Вайбър. Двамата се срещнали пред блока на Петър, а мъжът изискал информация по воденото досъдебно произвеждане. Той я отказал, само че траяли да си приказват за коли и авточасти.

Това, съгласно работодателя, е неприемливо с оглед служебното качество на служителя и дейностите му компрометирали правосъдната система и прокуратурата. Затова и бил уволнен.

Служителят обаче счита уволнението си за непозволено и по тази причина го атакувал. Решението да се на Районния съд в Нови пазар не е дефинитивно и може да апелира пред Окръжен съд-Шумен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР