Служител от полицията в Thames Valley се е записал как сексуално малтретира 13-годишно момиче, използвайки телефона й

...
24-годишният служител от полицията в Thames Valley (TVP) се призна
Коментари Харесай

24-годишният служител от полицията в Thames Valley (TVP) се призна за виновен по едно обвинение за сексуална активност с дете по време на изслушване в Кралският съд на Нортхемптън в четвъртък.

Хорнър, който беше базиран в Амершам, Бъкингамшър, подаде оставка на 26 юли, потвърдиха от полицията.

Прокурорът Бен Гоу каза на съда, че Хорнър е записал злоупотреба по телефона на жертвата.

„Разбирам, че молбите са въведени въз основа на това, че той е записал [сексуалната активност] и телефонът е бил в ръката му.

„Телефонът не беше негов телефон, а на въпросното дете.

Каква охрана има премиерът?

„Може да се види в ръката му във видеото.

„Ние считаме това за една от характеристиките на вината на въпросното престъпление.“

Второто обвинение за правене на неприличен образ на дете - което се смята за част от сексуалната активност - беше премахнато от обвинителния акт, каза г-н Gow пред съда.

Хорнър се появи в съда чрез видео връзка от HMP Питърбъро в Кеймбриджшър.

Облечен в светлосив костюм, бяла риза и синя вратовръзка, той говори само за да потвърди името си и да се признае за виновен.

Първоначално Хорнър беше обвинен от полицията в Нортхемптъншир , но TVP го отстрани от служба и започна отделно разследване за неправомерно поведение, след като отнесе въпроса до полицейския пазач, Независимата служба за полицейско поведение (IOPC).

„Позор за униформата“

< p>Детектив сержант Сара Озбърн, която ръководи разследването на полицията в Нортхемптъншър, нарече Хорнър „позор за униформата“.

На първо място, искам да благодаря на семейството на младото момиче в този случай, което постави доверието им в нас, за да го разследваме и да изправим Люк Хорнър пред правосъдието.

„Радвам се, че той се призна за виновен днес, което им попречи да преминат през травмата от съдебен процес, и се надявам, че въпреки че случилото се никога не може да бъде изтрито, този резултат ще им позволи да продължат напред.

„Случаите на сексуална експлоатация на деца винаги са отвратителни, но фактът, че Люк Кристофър Хорнър е бил действащ полицай от Thames Valley, в позиция на доверие, прави този случай още по-шокиращ.

„Той е срам за униформата и се радвам, че сега ще влезе в затвора и никога повече няма да му бъде позволено да се нарича полицай ."

Прочетете повече:

Корумпираният „шериф на Сохо", който е вземал подкупи в лондонския Уест Енд, е вкаран в затвора
„Невероятните“ данни показват, че само 5,7% от престъпленията са разкрити миналата година

Заместник-началникът на TVP, Бен Снугс, каза, че приветства признаването на вината и оставката на Хорнър.

„Всички сме ужасени от престъпленията на Люк Хорнър и нашите мисли са с млада жена, която е била засегната, и нейното семейство.

„Летвата, на която са поставени стандартите в полицията, е правилно висока.

„Всеки, който падне под тези стандарти по този начин, издава общественото доверие в полицията и ценностите на професията като цяло."

Хорнър ще остане в ареста преди присъдата си, която е насрочена за 8 септември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР