Служител на регионалната дирекция Борба с организираната престъпност в Пазарджик

...
Служител на регионалната дирекция Борба с организираната престъпност в Пазарджик
Коментари Харесай

Антимафиот е блъснал и убил 8-годишното момиченце, задържан е за 24 ч.

Служител на районната дирекция " Борба с проведената престъпност " в Пазарджик е служителят на Министерство на вътрешните работи, който по-рано през днешния ден блъсна 8-годишно момиченце на пешеходна пътека в село Братаница. Детето издъхна в болница, макар напъните на лекарите да го спасят. Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.
По думите й, към този момент е формирано следствено дело за причиняване на гибел по несъобразителност на пешеходна пътека. Антимафиотът е арестуван за 24 часа и му е взета кръвна проба за съществуване на алкохол и опиати. Окръжната прокурорка на Пазарджик обаче не заяви неговото име.

Служителят на БОП е пътувал със длъжностен автомобил " Шкода Октавия " към Пазарджик, когато е станал случаят. Не стана ясно имал ли е предходни прегрешения като водач, както и какви са характеристичните му данни.

Кузманова уточни още, че не престават процесуално-следствените дейности, разпитват се очевидци и ще се назначи автотехническа експертиза.

По думите й повече детайлности към следствието може да се дават на по-късен стадий от наблюдаващия прокурор по делото Ангел Панков.

По разкази на очевидци, които обаче не са доказани публично, момиченцето и по-големият ​му брат пресичали на пешеходна пътека. ​Първите ​автомобили спрели​, само че колата на Министерство на вътрешните работи ги заобиколила с висока скорост спрелите коли и помела по-малкото дете, написа " Марица ". После служебният автомобил се е качил на тротоара и е помел пътен знак.

Междувременно при живо включване на кореспондент на Нова телевизия от мястото на злополуката в Братаница, на пешеходната пътека мотор се удари в задната част на образователен автомобил.
Лекият автомобил спря на пешеходна пътека, с цел да пропусне изчакващо на тротоара дете, когато в него се удари моторът. Водачът на мотора изясни, че се е движил със скорост към 50 км/ч. Нанесени са леки материални вреди по двете транспортни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР