Служител на посолството на КНДР и мениджър на националната авиокомпания

...
Служител на посолството на КНДР и мениджър на националната авиокомпания
Коментари Харесай

Видеозапис показва съдействие на КНДР за убийството на Ким Чен Нам

Служител на посолството на КНДР и управител на националната самолетна компания Air Koryo са се срещнали със обвинените за убийството на Ким Чен Нам съгласно видеозаписи, показани по време на правосъдния развой в Куала Лумпур, оповестява " Ройтерс ".

Четиримата обвинени, показани на записа от летището, беседват с дамите, преди да нападат Ким Чен Нам. Трима от тях се срещнали с представител на посолството в Северна Корея и с офицер на самолетната компания, който е и неидентифициран, на основния терминал на летището в границите на един час от атентата.

 Малайзийските следователи показаха още четирима от убииците на Ким Чен-Нам
Малайзийските следователи показаха още четирима от убииците на Ким Чен-Нам

Идентичността на обвинените в гибелта на брата на водача на КНДР е открита вследствие на разпит на обвинени

Северна Корея изрично отхвърля обвиняванията на южнокорейските и американските публични лица, че стои зад убийството. Заснетите фрагменти демонстрират, че служителят на Air Koryo оказва помощ на тримата обвинени на гишето за инспекция на летището. По-късно провежда билет и за четвъртия обвинен, разяснява представител на проверяващите.

Мъжете са разпознати като севернокорейците Хонг Сонг Хак, Ри Джи Хион, Ри Джа Нам и О Джонг Гил, съгласно разследващите данни от особено поделение на малайзийската полиция.

Водещият следовател Уан Азирул разяснява, че е разследвал и взел мнение както от посолството, по този начин и от служителя на Air Koryo. " Те обясниха, че оказват помощ на всеки севернокорейски жител, който се качва на полет, с цел да напусне страната ", разяснява той пред съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР