Служител на Охранителна полиция към СДВР е задържан за превоз

...
Служител на Охранителна полиция към СДВР е задържан за превоз
Коментари Харесай

Арестуваха софийски полицай, превозвал нелегални мигранти из страната

Служител на Охранителна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи е арестуван за транспорт на мигранти, заяви на конференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. В следствието вземат участие следователи от Окръжна прокуратура - Пловдив, чиновници на Вътрешна сигурност - София и служители на реда от Пловдив, София и Бургас.

На 5 август вечерта, лек автомобил " Мерцедес ", ръководен от арестувания и още 3 коли вземат 16 мигранти от региона на Бургас, с цел да ги транспортират до София, където стигат на 6-ти сутринта. Полицаят обаче се връща до морето за още шестима. По противоположния път за София, по Автомагистрала " Тракия ", чиновници на полицията са създали няколко опита да спрат " Мерцедеса ", защото имали сведения, че в колата са се качили съмнителни лица.

Водачът не се е подчинил и траял с висока скорост, като в региона на Пловдив водачът отбива за Карлово. В центъра на подбалканския град изоставя чужденците, облеклата им изхвърля, като задържа обаче по-ценните неща и пари, и продължава за София по Подбалканския път.

Автомобилът е спрян сполучливо в региона на Пирдоп. При обиска на колата се открива, че водачът е полицейски чиновник, а в тайник на тока на обувката му е намерено прахообразно вещество, за което арестуваният е обяснил, че го приема, с цел да стои безсънен 24 часа, с цел да направи два курса от Бургас до София.

В апартамент на арестувания в София са открити 16 мигранти превозени от служителя на реда и други три лица при първия курс. Всички чужденци са мъже като в столицата са 15 възрастни и едно дете на към 10 години, а оставените в Карлово са на възраст сред 16 и 29 години.

Пред служителите на реда те са се определили като афганистанци и са споделила, че тяхната цел са страни от Западна Европа. В момента се обяснява по какъв метод те са влезнали в страната. Мигрантите ще бъдат настанени в профилиран дом.

Арестуваният служител на реда е съдействал на сътрудниците си, като е споделил, че за двата курса е трябвало да получи 2000 лв. и че е бил помолен случайно за това. Установено е, че е имал още трима съучастници, двама от които най-вероятно, към този миг, към този момент са арестувани, добави окръжният прокурор. Първоначалните данни обаче сочат за проведена незаконна група.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР