Служител на НАП е бил заловен в центъра на София

...
Служител на НАП е бил заловен в центъра на София
Коментари Харесай

НАП-аджия спипан с 15 бона подкуп в центъра на София


Служител на Национална агенция за приходите е бил хванат в центъра на София в миг, в който получавал 15 000 лв. рушвет от шеф на компания. Това оповестиха градският прокурор на София Емилия Русинова и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

В началото на ноември жител се е оплакал, че е изнудван от специалист от Национална агенция за приходите, който бил претрупан със задачата да ревизира сдружението му.

По време на проверката на компанията служителят на Национална агенция за приходите, дружно със собствен сътрудник, отишли в лоби бар на столичен хотел, където фирмаджията бил известен, че ще му бъде формиран инспекционен акт, защото инспекция открила 800 000 лв. недекларирана облага.

Няколко дни след срещата единият от чиновниците на Национална агенция за приходите - Л.С. е звъннал на шефа и му споделил, че против 45 000 лв. ще му сформира ревиозинен акт за 16-20 000 лв.. Обяснил му даже, че му прави отстъпка за размера на рушвета. Изнудваният предприемач обаче им споделил, че желае пролонгация, защото не разполагал с 45 000 лв. кеш.

"Благодаря на жителя, че пристигна и се оплака ", сподели Спиридонов и прикани и други да последват образеца му.

Той изясни, че служителят на Национална агенция за приходите е работил по схемата: "Много сте сбъркали, в този момент дължите! ".

Градският прокурор уточни, че не е ясно дали несъответствието от 800 000 лв. е действително. Служителят на Национална агенция за приходите ще бъде арестуван за 72 часа, с цел да му бъде пожелан непрекъснат арест от съда.

В рамките на вчерашния ден пък, Окръжната прокуратура в Силистра е задържала шефа на Търговско предприятие "Държавно горско стопанство " инж. Георги М. за рушвет в размер на 4600 лв..

Искал по 500 лв. на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Предвиденото наказване за сходно действие е от 3 до 10 години затвор и санкция до 20 000 лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР