Служител на израелското посолство в Пекин е бил нападнат, съобщиха

...
Служител на израелското посолство в Пекин е бил нападнат, съобщиха
Коментари Харесай

Намушкаха с нож служител на израелското посолство в Китай

Служител на израелското посолство в Пекин е бил атакуван, оповестиха от Министерството на външните работи на Израел.

Видеозапис, геолокализиран от Агенция Франс Прес, демонстрира по какъв начин мъжът е намушкан с нож на улица в китайската столица .

" Израелски чиновник на израелското посолство в Пекин беше атакуван през днешния ден ", се споделя в изказване на външното министерство, като се прибавя, че нападението не е осъществено в комплекса на посолството.

" Служителят се лекува в болница и е в устойчиво положение. Мотивът за нападението се изследва ", се споделя в изказването.

Посланикът на Съединени американски щати в Китай Никълъс Бърнс съобщи, че е " шокиран " от нападението, като предложи " цялостната си поддръжка " на израелското посолство и общността в Китай.

" Шокирани сме от днешното нахлуване против израелски посланик в Пекин ", съобщи Бърнс в обява в обществената медийна платформа X, като добави, че е разговарял с посланика на Израел в Китай Ирит Бен-Абба.

Видеозаписът, оповестен в обществените медии и геолокиран от Агенция Франс Прес в регион на към километър и половина от посолството, демонстрира по какъв начин мъж с нож намушква неведнъж различен мъж, като по паважа се вижда кръв .

По-късно се вижда по какъв начин мъжът с ножа напуща мястото с оръжие в ръка .

В друго видео от същото място се вижда по какъв начин чиновници по сигурността разпитват хора и организират телефонни диалози.

След това един мъж се втурва с велосипед към мястото, където седи обляната в кръв жертва, и вика " Бърза помощ! " на феновете.

Вижда се по какъв начин жертвата е отнесена от няколко други лица, евентуално за здравна помощ , до автомобил отвън кадър.

По време на видеото се чува по какъв начин служител на реда споделя, че е от полицейския сектор в Синюанли.

Човек, който дава отговор на телефона в този сектор, споделя пред Агенция Франс Прес, че " не е наясно " с детайлностите по случая и препраща журналиста към по-висшестоящите органи.

Журналист на Агенция Франс Прес, който е бил на мястото, където е станало намушкването с нож, споделя, че там е имало осем служители на реда в цивилни облекла .

Трима притежатели на магазини, намиращи се директно пред мястото на нападението, обявиха, че не са видели нищо да се случва.

Нападението с нож идва, откакто при изненадващата си офанзива в събота въоръжените лица на " Хамас " убиха над 1200 души в Израел, най-вече цивилни, и взеха към 150 заложници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР